Kenapa Perlu Hormati Ibu Mertua?

Kenapa perlu hormati ibu mertua???

Topik hangat ni kan bagi kaum isteri.. hehe.
Takut juga nak kupas topik ni dalam blog. Kang tak pasal-pasal orang kecam kak shaz. 

Alhamdulillah.. kak shaz di kurniakan ibu mertua yang sangat baik dan penyanyang. Ibu mertua yang baik suda pastinya memilik anak yang baik. Betul tak.

Kalau isteri-isteri di luar sana menganggap suami masing-masing baik.. itu kerana mereka memiliki ibu yang baik hati. Siapa yang mendidik mereka dari kecil... suda tentu ibu mereka kan. Jadi kenapa harus berbalah dengan ibu mertua? 


Kena ingat.. suami memang perlu membantu dan menghormati ibunya. Kerana itu lah syurganya. Nak tak suami masuk syurga??? Mesti nak kan.. haa , kalau nak.. kenapa perlu bergaduh dengan ibu mertua.. nanti serba salah sang suami. Jangan lah buat suami kita membenci dan membelakangkan ibunya sendiri. Hanya semata-mata kedegilan dan keegoan kita.

Bantu lah suami , ingatkan lah mereka agar sentiasa taat pada ibunya.. hormati ibunya. In shaa Allah , jika suami taat pada suruhan Allah. Menghormati ibunya. Syurga lah baginya. Apa kita dapat sebagai isteri??
Inshaa Allah , jika syurga untuk suami mu.. para isteri pasti ada bahagian nya. Aamin.

Ingat tuu... 

Semoga lepas ni , kita lebih menyanyangi ibu mertua kita.. menghormati mereka.. kerana itu lah yang melahirkan syurga buat kita para isteri.


© 2013 BYSHAH ALL RIGHTS RESERVED