Review Esen Emas Keremajaan Safi Rania Gold


Sejak belajar pasal skin care routine ni , kak shaz baru tahu dan faham kepentingan esen pada skin kita. Almost 1 month dah guna esen ni. Alhamdulillah , memang banyak perubahan.

So far esen pertama yang kakak guna adalah Esen Emas Keremajaan dari Safi Rania Gold. 

Review Esen Emas Keremajaan Safi Rania Gold

Bagi kak shaz , esen safi rania ni , memang sesuai untuk skin mereka yang agak oily macam kak shaz. Sebab bila guna esen ni , memang cepat resap dan tak lekit. Sikit pun tak oily.. 
Apa yang kak shaz suka sangat kat esen ni sebab dia ada emas 24k. Mostly kalau umur dah 30 series ni.. memang elok guna yang ada gold-gold gituu.. heheh. Dah lah wangi giler. Memang mendamaikan.

Review Esen Emas Keremajaan Safi Rania Gold

Sepanjang guna esen ni , memang perasan banyak beza pada skin. Bangun pagi pun , muka tak oily dah.. Pores pun dah mengecik. Yeah!! Apa yang paling penting kena disiplin kan diri guna hari-hari. Kalau sekali sekala tu yang tak nampak kesan sangat. Seriously , banyak-banyak skin care yang kakak ada... esen ni lah satu-satunya kak shaz jaga sangat. Maybe sebab wangi kot. Baby dalam perut kenan dengan wangian safi ni agaknya. Hahaha

Review Esen Emas Keremajaan Safi Rania Gold

So kalau korang tanya kakak sama ada berbaloi tak guna esen ni , Of course kakak say YES!!! Rugi sangat tak cuba... sebab memang berkesan. Tu pada kak shaz lah. Tak tau lah kat korang. Ada je yang alergik pada emas 24k. So lain orang lain dia punya penerimaan.
Kalau first time nak guna esen , better ambik yang ni dulu kot.. harga pun tak lah mahal sangat. Berbaloi.. Kalau tak sesuai pun , tak ada lah membazir sangat. bagi kat mak korang je. tak pun bagi kat kakak. Hahahah

Well , kalau nak cuba sesuatu produk.. WAJIB dan kena TAHU dahulu skin type masing-masing. Pastikan dahulu korang alergik dengan bahan apa.. dan sesuai dengan bahan apa. So kalau ke drugstore tak adalah korang macam orang bingung tak reti nak beli produk apa. Makesure bahan dalam produk tu boleh masuk dengan skin type kita. 

Itu lah je lah nak share... well kalau berminat.. boleh je beli kat mana-mana drugstore yang ada ye. 
Mudah nak dapat.. tapi selalu sold out! hehe.. kena cepat...




© 2013 BYSHAH ALL RIGHTS RESERVED