Bahaya Minum Air Kunyit Selalu


Bahaya Minum Air Kunyit Selalu - Sinonim sangat kita kaum perempuan dengan air kunyit ni kan. Ramai yang kata air kunyit ni bagus untuk di amalkan. Ya betul , minum sekali sekala sahaja suda memadai. Kalau hari-hari minum memang tak sesuai.

Kak shaz sempat screen shoot kenyataan seorang pengguna di Facebook mengenai air kunyit ni.


Kak shaz memang bersetuju dengan apa yang wanita ni bagitau. Sebab masa kak shaz melahir kan anak pertama.. bidan yang rawat kak shaz pesan , minum air kunyit 2 minggu sekali sahaja. 2 minggu sekali.. bukan 2 kali sehari okeh!!
Bidan tu bagitau , air kunyit hidup ni sangat kuat.. kalau minum dengan kerap boleh menopause awal! Plus boleh menyebabkan hilang mood gersang.. haha. 

Nak ke menopause awal?? Yang ni apa bidan kampung cakap lah... since dia yang rawat kak shaz masa pantang... kak shaz ikut je asalkan tak melanggar hukum hakam agama. Dia siap ajar lagi.. air kunyit ni kena guna kunyit hidup , bukan kunyit serbuk.. tambah sedikit dengan madu asli.. dan limau nipis. In Syaa Allah hasilnya baik untuk tubuh badan kita.

Seeloknya air kunyit ni minum selepas haidh atau pun 2 minggu selepas melahirkan. Macam tu lah apa yang kak shaz di ajarkan. Tak tau pulak orang lain.. lain tempat lain caranya. Ikut kesesuaian masing-masing. Dah kalau biasa minum air kunyit hari-hari.. tu wallahualam. Tak berani nak cakap dah.. hehe

Kata orang berpadah-padah lah kita dalam melakukan sesuatu.. terima pendapat orang lain juga satu kebaikan. Hehe

© 2013 BYSHAH ALL RIGHTS RESERVED