21 Dec 2015

SEGMEN | PENCARIAN BLOGLIST JAN - JUN 2016

http://hanyadihatiku.blogspot.my/2015/12/segmen-pencarian-bloglist-jan-jun-2016.html


1. Buat tajuk "SEGMEN | PENCARIAN BLOGLIST JAN - JUN 2016".

2. Tempek banner dan backlink ke entry ini.

3. Nak follow blog ni boleh. Taknak follow pun takpe. Asalkan korang bahagia. Sebab taknak paksaan.

4. Rajin update entry. Seminggu sekali pun takpe. Asalkan ada entry baru. Sebab bila update, kawan kawan yang terjah blog ni boleh ke blog korang kan?

5. Letakkan URL entry korang kat blog ni ye.

6. Kalau sudi nak letak saya dalam bloglist korang pun okey.. Hihi.. Sebab kita rajin je update blog *walaupun kadang cerita merapu*

7. Okay. Siap. Tunggu je link korang dalam list ye.. Hee

Harap ada kawan kawan yang sudi join ye.. Tak susahkan permintaan kita? ;)
Rasanya dah selidik banyak kali dah syaratnya ni..


Segmen Bloglist Azhafizah.com Jan & Feb 2016

Bermula tahun depan, azhafizah.com akan update bloglist 2 bulan sekali. So dengan itu, 2 bulan sekali akan ada segmen bloglist untuk mencari bloglist baru. Jika berminat untuk masuk dalam bloglist , bolehlah sertai segmen ni ye. Kelebihannya sertai segmen dapat blogwalking dan tambah traffik blog. Kalau dapat masuk bloglist, mungkin akan tambahkan traffik juga. Mudah mudahan.

Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Jan & Feb 2016
http://www.azhafizah.com/2015/12/segmen-bloglist-azhafizahcom-jan-feb.html

Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan blog melalui random.org.

TAMAT : 30 DISEMBER 2015

15 Dec 2015

Wordless Wednesday #1

 
Kasih Ibu yang tiada tandingan nya..
 
Wordless Wednesday #1
 
 


27 Nov 2015

Giveaway By MrsFara Bernilai RM329

Assalamualaikum

Gigih kak shaz join GA c farra ni... sebab produk tu lah , teringin akak tau... kot kot mana lah tau ada rezeki , lagi2 sekarang memang dalam proses membaik pulih wajah yang di penuhi jerawat. Sedih aihh...

KLIK BANNER DI BAWAH UNTUK JOIN

Nampak sangat aku nak menang kan , haha sampai ke IG aku nak sapu.. Inshaa Allah kalau rezeki berpihak ke akak... ye dok.. meh join sekaki...


23 Nov 2015

Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Ramai dah mencuba Thai Red Tea & Thai Green Tea yang sudah menjadi viral di media social. Rata rata mengatakan keduanya lebih kaw dan lebih sedap. Dried Roselle Tea katanya boleh menurunkan berat badan. Boleh diminum panas atau sejuk. Bancuhan sejuk lebih sedap! Kalau nak rasa kesedapan Thai Red & Thai Green Tea ataupun Dried Roselle Tea ni, jemput sertai Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine. Mana tahu ada rezeki nak rasa salah satu darinya.
Khasiat Dried Roselle Tea
Tinggi kandungan vitamin C & antioksida mencegah penyakit yang berkaitan dengan jantung.
Meningkatkan sistem imun & memberi perlindungan dari radikal bebas.
Baik untuk kecantikkan kulit.
Melancarkan sistem penghadaman & membantu penurunan berat badan.
Meredakan panas badan.
Memutihkan kulit
Mengurangkan kolestrol
Mengekalkan badan yang sihat
Klik banner untuk sertai Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Syarat ² Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Like Fanpage Blog Azhafizah
Follow Blog
www.azhafizah.com | nadinesblog.blogspot.my

Follow Google +
Nadine Jamal

Follow Instagram
azhafizahmdnor | nadines.hut | ndrajamal

2. Buat 1 entry bertajuk : Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine
3. Copy dan paste code yang telah disediakan di dalam ruangan HTML entry.
4. Publish dan Tinggalkan link entry & email di ruangan komen entry Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Tempoh Giveaway : 23 November 2015 10:00am- 7 December 2015 11:59pm

Hadiah
1 pek Thai Red Tea x 1 Pemenang
1 pek Thai Green Tea x 1 Pemenang
1 Jar Dried Roselle tea x 1 Pemenang

Pemenang akan dipilih melalui random picker dan keputusan giveaway akan diumumkan pada 8 December 2015.

22 Nov 2015

Giveaway Poskad Vintage (Bahasa Jerman)

Assalamualaikum

terpegun dengan hadiah kali ni.. entah kenapa berkenan sangat denga hadiah ni , hihi.. ada rezeki , dapat lah.. kikiki

http://jindrisska.blogspot.my/2015/11/give-poskad-vintage-bahasa-jerman.html


Hadiah-hadiah yang disediakan adalah:

17 Nov 2015

1St GIVEAWAY By MB

Assalamualaikum..


5 hadiah istimewa untuk 5 yang bertuah

Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM30
# Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM25
# Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM20
# Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM15
# Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM10

Pemilihan adalah secara RANDOM!! 

TAGGED
-
-
-
-
-


12 Oct 2015

Kehidupan Baru...

sebelum ada baby...

bangun jam 9..
makan 20 minit..
mandi 30 minit..
masak...menyanyi sambil ukir tomato bagi cantik ( fokus suami je kan..kenen nak ambik hati lah katakan )
mengemas...sapu habuk sikit ,sambil pindah channel astro.. duduk sekejap , sambung buat keje lagi..

basuh baju pun...siap boleh tido lagi sekejap, mesin auto... nak jaga buat apa kan..sekejap lagi dia bagi bunyik arh menandakan proses mencuci telah tamat..

senang nya hidup...tapi sunyi , sebab masa ni yang ada kat rumah..cuma aku dan suami. Teringin pulak baby... bdoa sepenuh hati semoga Tuhan kurniakan baby yang comel buat aku dan suami...

selepas setahun..alhamdulillah , Tuhan makbulkan doa kami suami isteri...kami di berikan anak yang sangat indah paras rupanya.. Ciptaan Allah semuanya indah :))

Maka dengan itu..bermula lah kehidupan baru...............
-
-
-
-
-
-
-
-

selepas ada baby...

bangun... setiap malam 4x...bangun pukul 9 dah tak wujud.. sebab alarm clock yang I ada... tak boleh set sesuka hati , kena dia yang tentukan nak bunyik masa bila...comel aje bunyik.. memang tak ade kat pasaran.. hihi

makan..kadang sempat, kadang x sempat.. sebab fokus baby bila dia berjaga... tak pe kot kalau dia dah reti lari sana sini , ni baring je memanjang.. yelah umur baru sebulan.. nak pusing ke kiri pun kene kita yang bantu.. hihi. takpe... Tuhan kan dah amanahkan..kena lah jaga dan didik dia dari zero to hero..

makan...2 minit paling cepat , kadang2 nasi tak sempat nak habiskan..sebab baby akan test lontaran vokal mereka sekuat hati bila ibu nya takde di sisi...kadang2 tu bila time baby meragam.. kena lah dukung dia sambil makan... takpe , kita sabar..dulu kan Tuhan dah bagi hidup berdua je...makan pun bersuap dengan suami..haa sekarang... takde nye aksi suap menyuap.. Alhamdulillah kitaorang still romantik walaupun tak bersuap2an nasi goreng kampung.. hahaha

mandi..sehari sekali , kalau ada si suami tlg jaga baby,  dpt lah mandi berkali2 :P
baby bangun dan tido nya tak menentu... untung kalau dapat baby yang kuat tido..tapi my baby ni...waktu siang..dia lebih suka berjaga.. di malam hari dia akan nyenyak kalau tak kembung perut..kalau kembung jugak...mak nye sekali berjaga.. so far , baby I... takde gejalah kembung perut yang kritikal..minta di jauhkan lah. Dia cool je di malam hari. Memang tak sempat nak manja kan diri di toilet..takde dah nak scrub sana sini...

masak... selaju yg boleh , main campak2 asal cukup rasa... tiada ukiran mahupun cubaan resepi baru..apatah lagi nak habiskan album siti nurhaliza..memang tak dan lah... malah c baby lagi yang mengganti mendendangkan lagu nya yang aku sendiri tak faham...hihi

mengemas... waktu mengemas di subuh hari , masa untuk tukar channel..tiada lagi... yg ada sambil vakum rumah..sambil pantau keadaan baby..kot kot tekejut bunyik enjin vakum...( please cipta vakum yg silent )

cuci baju...selalu basuh tgh mlm..time baby tidur dgn apaknya..sebb masa ni lah diorang tengah lena di buai mimpi.. see , suri rumah lagi busy sebenarnya...siapa cakap suri rumah keje makan tido je... kang bagi penampo..hihi

Nampak tak perubahan yang besar berlaku...mula2 memang agak kekok sedikit , nak mengeluh memang tak elok lah.. dah kau sendiri yang minta baby..kan Tuhan dah bagi tu.. syukur lah apa adanya...  dalam kehidupan memang kita akan sentiasa belajar benda baru , bukan baby je yang belajar benda baru..kita juga tak terkecuali...

2 Sep 2015

39 Weeks....

Alahaaiiiii... tak sedar ye , 39 weeks dah usia kandungan aku.. seriously , tak terfikir lansung boleh cecah sehingga 39 weeks... ingat 37 dah deliver. Takut pulak overdue. Member yang sesama aku semua dah deliver masa 35-37 weeks... haa aku je sorang tak setel2 lagi... semoga di permudahkan nanti...

39 Weeks....

Actually , aku bukan la gelojoh sangat nak baby keluar awal.. tapi kan , ni lah perasaan yang tak dapat aku elak bila pregnant anak pertama... hihi , bukan aku sorang je tau.. husband aku lagi lah tak sabar nak jumpa baby... kalau ikut kan hari ni , usia kandungan aku dah cecah 39 minggu 3 hari... tanda nak bersalin yang macam orang dok ceghita tu , aku tak rasa lagi... doctor private aku ada bagitau , bila kau nak bersalin..kau akan keluar 3 tanda.. 1st is , pinggang akan sakit macam nak period gtuu.. tapi sakitnye lagi 3x ganda... 2nd , mungkin akan keluar lendir plus darah sikit... and 3rd , air ketuban pecah dengan sendiri nyaa...

So far , yang aku rasa sekarang...of course pinggang memang sakit.. tapi takde lah sampai 3x ganda kesakitan tu.. dia datang dan pergi macam tu je, Kadang2 perut tak selesa , bila tengah baring2 macam tu...amat lah susah untuk pusing ke kiri dan ke kanan... rasa berat sangat kat bawah perut , seolah2 ada satu guli yang amat besar dalam perut . Nak imbang bagi rasa selesa sikit... 

Bila checkup , semua nurse dok puji.. sebab i aktif sangat.. takde lah jalan slow macam penguin... kikiki, alaaa.. tu sebenarnya lakonan semata je.. selalu ada jugak jalan ala2 penguin.. comel ape penguin tuuu... tak elok tau korang...
kesian kat mom preggy..benda tu normal actually , semua mommy akan rasa benda tu... bukan mudah nak bawa perut ke sana sini... kiranya , aku beruntung lah.. sebab walaupun usia kandungan aku dah hampir expired.. kahkah , aku still boleh round shopping complex dengan slumbernya.. hik

Cuma yang aku risaukan sekarang , baby still tak nak keluar lagi... due aku 10 September , sekarang dah 3 September... tinggal berapa hari je lagi.. harap2 baby keluar lahh yeee.. tak nak lah overdue.. kalau dia keluar malam ni pon dah kira ok... cukup bulan ape.. kalau makanan yang kita simpan dalam perut tadi... basi dah jadinya.... penat pujuk baby , selesa gamaknye dalam perut ni..

Korang doa2 kan lah aku... tinggal aku sorang lagi ni tak bersalin... MIL ,parents2 aku..semua tak sabar dah.. lagi lah aku , hahaha... Inshaa Allah , semoga semuanya berjalan dengan lancar. :)



29 Aug 2015

Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com



Sempena bulan Ogos, bulan kemerdekaan ini, Mia nak buat Giveaway Merdeka 2015 yang simple. Hadiahnya berupa 18 Fridge Magnet Ringgit Malaysia. Ole-ole dari Kelantan.


Tanggal 31 Ogos 1957. Merdeka!! Merdeka!!

Jom join giveaway ini... syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 31 Ogos 2015.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan akan diumumkan pada 3 September 2015.

nak join giveaway ini, sila klik pada banner..

20 Aug 2015

Segmen "Meh Sally Nak Review"


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Selamat Bersegment semua... 

Gud Luck :))

18 Aug 2015

Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015


Assalamualaikum dan salam sejahtera


Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada jam 10.00 malam 17 OGOS 2015 hingga 11.59 malam 31 OGOS 2015. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 155.00 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI...
Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini. 

Syarat-syaratnya :
1. Wajib Follow Blog Sponsor
Diari Jejaka Hangat | Wan Sarah | Cik Miela | Missakuradiary | Aderakukeysah  
Awansayatasana | Azirahman | Yayacendana | Nizam |

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Follow  Instagram Sponsor

5. Buat entri bertajuk Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Sekian.

16 Aug 2015

flowerputih.blogspot.com

Hii..

First entry kali ni , nak story macam mana blog ni boleh wujud.. Actually , aku ada 1 blog yang dah lama.. tapi tak ada lah lama sangat , tapi boleh lah... memang agak aktif jugak sampai sekarang.. Ntah macam mana tiba2 tergerak hati nak buat blog baru.. kiki

Nama blog pun ntah dapat dari mana , haha.. mula nya nak letak english2 sikit.. tapi memandangkan reader kita akan datang orang malaysia.. so , kene lah buh ala2 kemelayuan gituu.. So i pilih yang kelasik sikit.. Ingat nak buh bungaputih , tapi tak dapat..

flowerputih.blogspot.com

Akhirnya "flowerputih" jadi pilihan hati.. yang penting tak susah untuk orang ingat.. hihi , masa buat entry ni pun takde follower lagi... tapi takpe lah , kejap lagi kita cari lah follower naa... hihi , biar bila diorang follow blog..dah ada benda yang nak di baca.. tak ada lah kosong sangat kan.. ye dok??

Harap2 aku berjaya lah collect follower macam mula2 aku buat blog lama tu.. Inshaa Allah 
Nampak nya , aku dah jadi blogger baru lagi lah kan.. korang jangan lah tanya kenapa aku buat blog baru ni... hihi... adalah sebab ... malas nak explain panjang.. hihi



Meh support blog ni pulak... mihmih